Infoblad aug 2013

Installation av bredband/fibernät

Vi har glädjen att meddela att vi slutit avtal om att installera ett bredbandsfibernät till föreningens lägenheter, med OwnIT (vår kabel-TV-leverantör). Det kommer att installeras fiber till varje lägenhet och möjliggör i nuläget en datahastighet från 100Mb till 1Gb i bägge riktningarna. Fiberuppkopplingen möjliggör också IP-telefoni och IP-TV för den som vill.

Installationen kommer att ske under hösten och beräknas vara klar och i drift från 1 december. Ni som har befintliga abonnemang bör säga upp dem i god tid för att slippa dubbla avgifter, om ni väljer att starta ett abonnemang med OwnIT.
De som redan nu har ett bredbandsavtal med OwnIT, behöver inte säga upp dessa då de automatiskt kommer att övergå till det nya systemet.

OBS! Detta kommer inte att ge någon höjning av avgifterna. Och det är frivilligt att teckna avtal med OwnIT om bredband. Det är dock obligatoriskt att installera fibernätet, då det ingår i fastigheten (kostar inget för lägenhetsinnehavaren).

De preliminära avgifterna för bredbandsavtal är:

100Mb fullduplex 199 kr/månad

1Gb fullduplex 399 kr/månad

Mer information om villkor, installationen och tidsplan, kommer att meddelas av OwnIT.

 

Ändringar i kabel-TV:n

I samband med att OwnIT har köpts upp av Telenor, kommer man att i samband med bredbandsinstallationen, gå över till ett nytt modernare kodningssystem för de digitala kanalerna. Det kommer i stort sett vara samma kanalutbud, men för den som ser på digital TV, måste man ha ett avkodarkort. Varje lägenhet kommer att få en digitalbox eller avkodningsmodul gratis från OwnIT, samt ett programkort. Vill man ha flera boxar, eller mer avancerade sådana, kommer det att finnas erbjudande om att köpa sådana från OwnIT.

OBS! Det analoga sändningarna, kommer att finnas kvar som förut, och all TV-sändning att gå via det befintliga kabel-TV-nätet. 

Mer detaljer om dessa ändringar kommer OwnIT att informera om snart.  

mvh

Styrelsen